Новият модел за ултразвукова кавитация е вече наличен. Революционен метод в козметологията, чрез който се премахват излишните мастни натрупвания и целулит. Кавитацията е единственият пряк метод на терапевтичен ефект върху мастната тъкан. Ултразвуковата кавитация е неинвазивен подход, с който се постигат много добри резултати в борбата с целулита и мастните натрупвания. Технологията позволява и успешно третиране на мускулни травми и възстановяване на сухожилия.

 

Промо 399 лв - възможност за изплащане

При Ултразвуковата Кавитация се използват честоти (40KHz) достигащи точно до мастните клетки, без да увреждат организма. Генерират се мехурчета, които се пукат, поради промените в налягането на течността вътре в тъканите. Пукайки се, мехурчетата разрушават мастните клетки на обработваната зона, като ги втечняват и извеждат от организма с помощта на линфната и отделителната системи. Вибрациите на ултразвуковата кавитация представляват положително и отрицателно редуване на звуковите вълни, т.е те предизвикват компресия и декомпресия на мастните клетки между 35 000 и 45 000 пъти в секунда и произвежда силна вълна от налягане. Мембраната на мастната клетка не може да издържи на това налягане и се разрушава, а мастното съдържание изтича в междуклетъчното пространство. Така чрез лимфопотока и естествени метаболитни процеси течното мастно съдържание на клетките се изхвърля от организма. Количеството мастните клетки в тялото намалява и се подобрява метаболизма. Резултатите могат да се измерят още след първите процедури.

Ултразвуковата кавитация успешно редуцира локалните мастни натрупвания, които често се свързват с наследствеността. Намалява обиколката в областта на корема и ханша, бедрата и междубедрието, областта под капачките на колената, както и сгъвките на ръцете. Активира се метаболизма в клетките, което спомага за изгарянето на мазнините, за образуването на нови колагенови нишки, и за успешно редуциране на целулита и стягане на кожата.

Върху третираната зона се нанася контактен гел и се започват серия от плъзгащи кръгови движение с накрайника за кавитация. Препоръчително е да се приложи около 15-20 мин. върху конкретната зона, но не повече от 30 мин. По време на първоначалния стадий се правят по 3-4 процедури седмично. Един цял цикъл включва 10 отделни процедури. След като се направят поне 2 пълни цикъла, съгласно индивидуалните нужди и при задоволителен резултат, следва да се правят поддържащи процедури 1-2 пъти седмично.