Фотоподмладяване – заслужава ли си?

фотоподмладяване - същност, мнения, цена

Несъмнено фотоподмладяването е широкоразпространена и предпочитана антиейдж процедура, от която все повече и повече хора се възползват, за да заличат несъвършенствата по своята кожа.

Но вероятно тези от вас, които все още не са добре запознати или са чували малко за процедурата, имат известни притеснения да я пробват. Затова, ние от Karlton Electronics решихме да ви разясним повече за този иновативен метод за красота – какво представлява, има ли странични ефекти и като цяло дали си заслужава да го изпробвате. Разберете всичко това в следващите редове.

IPL фотоподмладяване –  какво представлява?

Фотоподмладяването използва интензивна пулсова светлина (IPL), с помощта на която прониква в дълбочина, подобрява цялостния вид на кожата и заличава следите от стареенето. Особено ефикасно е за третиране на:
Бръчки и други признаци на стареене
• Спукани капиляри
• Розацея, зачервявания, стрии
• Неравномерен тен на лицето
• Пигментация и слънчеви изгаряния
Разширени пори и акнеична кожа

Това е напълно безболезнен метод, който с излъчваната светлинна енергия стимулира производството на колаген чрез ефективно затопляне на кожата и проникване до фибропластите (клетките, които изработват колагена).

Предимствата на фотоподмладяването пред останалите разкрасителни процедури са пълното отсъствие на болка и белези, кратък период на възстановяване след процедурата, както и липса на фактори, които биха възпрепятствали нормалното ви ежедневие.

фотоподмладяване резултати - преди и след

Фотоподмладяване – мнения, противопоказания и странични ефекти

Както споменахме по-горе, това е безопасна и щадяща кожата процедурата, но все пак съществуват противопоказания кога не е препоръчително да се прилага. Някои от тях са:
• Бременност и кърмене
• Фоточувствителност
• Диабет
• Сърдечни заболявания
• Епилепсия
• Остри инфекциозни заболявания и др.

В случай, че имате някои от гореизброените състояния, ви съветваме да се консултирате с вашия лекар, преди да се подложите на този вид разкрасителна процедура.

Макар и да няма данни за други противопоказания от фотоподмладяването, все пак е препоръчително да пазите своята кожа непосредствено след процедурата като избягвате пряката слънчева светлина, хидратирате третираното място с крем, включително и слънцезащитен, избягвате употребата на пилинги и др.

Методът е разпространен и предпочитан от много хора, в т.ч и от лекари и известни личности, които дават позитивни мнения за фотоподмладяването и са успели да постигнат резултати от него.

фотоподмладяване за акне

IPL фотоподмладяване – цена

Относно цената на процедурата – тя може да варира в зависимост от това дали посещавате естетичен център или имате уред, който използвате вкъщи. Разбира се, вторият случай е много по-изгоден в дългосрочна перспектива и би ви спестил средства и време значително.

От Karlton Electronics имате възможност да закупите фотоепилатор, който освен за фотоепилация е и с включен режим за фотоподмладяване, заличаване на акне, стрии. пигментация, бръчки и други. Уредът дава отлични резултати в домашни условия и лесен за експлоатация.

уред за фотоепилация

Финално, можем да обобщим, че фотоподмладяването е процес, при който резултати се забелязват във времето и е нужно да се подходи с търпение. При правилно третиране и постоянство, със сигурност ще забележите трайни резултати и много по-изчистена и стегната кожа. Препоръчват се поне 3-6 процедури за няколко месеца и 1 годишно за поддържане.

Надяваме се, че вече се чувствате по-спокойни и много от вас биха се доверили на този високоефективен метод за справяне с несъвършенствата. Бъдете красиви и усмихнати!

Вижте още: Какво е кавитация?