Хайфу процедура за перфектна кожа

hifu лифтинг процедура

С напредването на възрастта кожата ни става по-отпусната, губи блясъка си и се появяват първите бръчки. Ние естествено започваме да се борим срещу този процес, в стремежа си да забавим още малко стареенето.

В тази връзка се появиха множество оперативни решения, до които редица хора прибягнаха, в името на младостта. Но има ли неоперативен и безболезнен начин, който да е безопасен и да ни осигури желания резултат? За наше щастие има и се нарича HIFU лифтинг. Нека ви разкажем повече за него в тази статия.

Хайфу лифтинг – що е то?

Зад „хайфу лифтинг“ се крие значението „неоперативен лифтинг“ и вероятно вече сте чували или чели нещичко за него. Различното от останалите методи тук е, че HIFU засяга всички нива на кожата, достигайки чак до повърхностната мускулна апоневротична система (SMAS – слоят, покриващ мускулите). Считан е за революционен метод в борбата с отпускането на кожата и определено има защо.

Съкратено от англ. „high intensity focused ultrasound”, тази процедура ще ви върне вярата в технологиите и благодарение на топлинната енергия, която се излъчва, ще се радвате на стегната и чиста кожа, дори и в по-напреднала възраст.

Казано по-просто, при останалите начини за справяне с отпуснатата кожа се третира повърхностния и среднодълбокия слой на дермата, докато при HIFU се третира и най-дълбокият, откъдето именно и се постига безупречен и дълготраен ефект.

(HIFU) Хайфу процедура – какво представлява?

Стандартно се работи на 3 дълбочини – 1,5 мм, 3 мм и 4,5 мм, в зависимост от състоянието на кожата, като се стимулира сгъстяването и скъсяването на колагеновите влакна за цялостно повдигане на кожата. Благодарение на концентрираното изпращане на високоинтензивни ултразвукови импулси, излъчващи топлина, се стимулира производството на собствен колаген.

Видими резултати се постигат след няколко процедури, времетраенето на които обикновено е по 40 минути. Процедурата е безболезнена и след нея може да продължите с нормалното си ежедневие.

За кои зони е най-подходящ хайфу лифтингът?

Методът може да се прилага в проблемните зони по лицето и цялото тяло, като успешно се справя със следните проблеми:

 • Отпусната кожа по лицето и тялото
 • Нарушения в контура на лицето, вкл. двойна брадичка, отпуснати вежди и клепачи, скули, шия и други
 • Бръчки
 • Отпуснати подкожни мускули
 • Мастни натрупвания и целулит
 • Други несъвършенства, свързани с възрастта

Само с няколко процедури се постига цялостно подмладяване на лицето, изчистване на бръчките, намаляване на обиколката в областите с мастни натрупвания (бедра, паласки, корем, ръце, задни части). Положително повлиява и на ускореното топене на мазнини.

Този вид лифтинг е подходящ за хора в по-напреднала възраст, които предпочитат неоперативно решение и може да се прилага върху всеки тип кожа. Като „странични ефекти“ след процедурата можем да посочим наличието на лек оток и зачервяване, което отшумява за кратко време.

9D HIFU – последното поколение на пазара

Последното поколение 9D HIFU за неоперативен лифтинг е вече достъпно и в България! Осигурява невиждани досега резултати още при първото третиране и то при съкратено време на терапията. Вече имате възможност да се насладите на по-мощни и по-прецизни процедури, без болка и дискомфорт.

9D хайфу включва и иновативната MMFU технология (микро и макро фокусиран ултразвук), която позволява прецизно разпределяне на ултразвуковата енергия в различните слоеве на кожата и телесните тъкани, без опасност от засягане на външните слоеве. Макрофокусираният ултразвук третира по-дълбоките тъканни слоеве (дерма, хиподерма, SMAS слой), докато микрофокусираният ултразвук засяга най-повърхностния кожен слой.

Досега HIFU терапиите бяха по-скоро насочени към анти-ейдж, стягане на отпусната кожа и общо подмладяване. С появата на последното поколение 9D HIFU, терапиите са вече насочени и към цялостно ремоделиране на тялото, редуциране на обиколки и натрупани мазнини. Ефектът от процедурата е наистина очарователен и се задържа дългосрочно във времето.

Ако сте професионалист и желаете да предложите най-новото поколение хайфу на своите клиенти/пациенти, разгледайте нашия професионален 9D HIFU уред.

Хайфу терапия – цена и честота на прилагане

За постигане на максимални резултати се препоръчва терапия от 3 до 6 месеца. Цената варира, в зависимост от политиката на центъра, в който смятате да отидете и вида на уреда. Процедурата може да бъде извършена както в естетичен център, така и в домашни условия, ако притежавате hifu апарат.

Ако решите да закупите такъв уред, ще направите отлична инвестиция за подмладяване на своята кожа и в дългосрочен план ще спестите значително от козметични центрове. Според мнения на много специалисти и наши клиенти, хайфу е едно от най-добрите решения за почитателите на неоперативния лифтинг.

За кого не се препоръчва?

Въпреки че е нехирургичен метод и е сравнително безопасен, не се препоръчва при наличие на едно от следните условия:

 • Бременност и кърмене
 • Открити рани по кожата
 • Тежки форми на акне
 • Ракови заболявания
 • Метални импланти в обработваната зона

Сега вече като имате идея какво представлява HIFU процедурата, не отлагайте повече грижата за своята кожа. Желаем ви прекрасни резултати!

Вижте още: Радиочестотен лифтинг на лице и тяло