Какво е кавитация и защо е ефективна?

какво е кавитация

В наши дни, съществуват множество разкрасителни процедури, от които дамите се възползват, за да подобрят фигурата си и да се отърват от излишните килограми. Един от методите за успешно редуциране на мазнините несъмнено е кавитацията, който е все още малко популярен.

В следващите редове ще разгледаме що е кавитация, какви са ползите от нея и има ли противопоказания. Приятно четене!

Какво представлява кавитацията?

Кавитацията или т.нар „безоперационна липосукция“ е все по-разпространен  метод за отслабване чрез редуциране на подкожните мазнини и премахване на целулит. За разлика от липосукцията, това е неоперативна техника и е напълно безопасна.

При кавитацията се използват ултразвукови вълни с честота от 36 до 40 Кhz. Те проникват в кожата и образуват микромехурчета, които се пукат, разрушавайки мастните клетки на обработваната зона. След това, с помощта на лимфната и отделителната системи, вече разградените мазнини се изхвърлят от тялото. Метаболизмът в клетките се активира, което води до усилено разграждане на мазнините и оформяне на нови колагенови нишки.

На кои зони най-често се прилага методът кавитация?

Този метод най-често се използва за намаляване обиколката в областта на:
·        Корема и ханша
·        Бедрата и междубедрието
·        Сгъвките на ръцете
·        Областта под капачките на коленете

джулиана гани с уред за кавитация

Има ли вреда от метода кавитация, странични ефекти и противопоказания?

Процедурата е изключително безопасна и безболезнена и няма странични ефекти. Въпреки това, не се препоръчва за хора, страдащи от чернодробни заболявания, захарен диабет, остри инфекции, кожни заболявания, както и от бременни и кърмещи. Не трябва да се използва и от деца и подрастващи.

Обратно на написаното по-горе, методът е много подходящ за жени, които скоро са родили и желаят да възвърнат предишната си форма (след като са изминали поне няколко месеца от раждането).

Процедура и резултати от кавитацията

Постигането на видими резултати е различно при всеки и зависи от редица фактори. Процедурата може да бъде извършена както в естетични и козметични центрове, така и в домашни условия, в случай че имате подходящ уред за кавитация.

Обикновено времетраенето на една процедура е 15-20 минути, но не повече от 30 минути. В зависимост от честотата на уреда, която се използва, се различават необходимите брой пъти за постигане на максимални резултати. За повече информация относно препоръчителния брой, препоръчваме да се консултирате със специалиста, който ще извършва манипулацията или с търговеца, от когото ще закупите уреда.

По време на манипулацията е възможно усещането на леко затопляне по кожата, както и шум в ушите, което е напълно нормално.

За още по-добри резултати от кавитацията се препоръчва и ежедневен прием на много вода (поне 1,5-2 литра на ден) и да се избягва консумацията на напитки, съдържащи кофеин и алкохол.

уред за кавитация

Кавитация – мнения от специалисти и известни лица

Все повече жени се доверяват на този метод в борбата с целулита и мазнините и са доволни от постигнатите резултати. Лекари и известни личности споделят положителните си впечатления от процедурата кавитация и я препоръчват за красиво и оформено тяло.

В заключение, можем да обобщим, че кавитацията е модерен и гарантиран метод за справяне с мастните натрупвания и целулита, без да е необходимо да се подлагаме на редица болезнени и скъпи процедури. Благодарение на това, че на пазара се предлагат и по-достъпни уреди, можем да си позволим да извършваме процедурата и в домашни условия.

От Karlton Electronics предлагаме висококачествени козметични уреди, с които ще се погрижите за своята кожа по най-добрия начин. Разгледайте нашите продукти и при нужда от консултация, може да се свържете с екипа ни.

До скоро!

Прочетете още: Хайфу процедура за перфектна кожа