Как да се предпазим от бръчките

как да се предпазим от бръчки

Колкото и да се опитваме да забавим стареенето, неизбежно идва моментът, в който ще забележим първите бръчки по лицето си. В кой момент ще се случи това не може да се определи точно, защото зависи от много фактори като генетични, начин на живот и хранене, стрес, грижа за кожата и други.

Въпреки това, съществуват начини, чрез които да въздействаме на стареенето и днес ще ги споделим с вас. Вижте в тази статия как да се предпазим от бръчките за колкото е възможно по-дълго.

Хидратация

Дехидратацията на организма е основен фактор за по-бързото стареене на кожата. Приемайте повече течности през деня, за да имате мека и еластична кожа. Освен това, ще се чувствате по-бодри и ще изхвърлите токсичните вещества от тялото си.

Начин на хранене

Да, и ние ще споменем, че приемът на плодове и зеленчуци ще ви помогне в борбата с бръчките. Тези храни съдържат редица полезни за организма вещества, които са в полза за вашата кожа. Постарайте се да ги включвате в менюто си и определено ще забележите разликата и ще имате по-свеж вид. Освен плодове и зеленчуци, добавете към менюто си ядки, семена и зърнени култури.

Здравословно състояние

Здравословното и емоционалното състояние е в пряка зависимост с процесите на стареене. Недостигът на сън, прекомерният стрес и здравословните проблеми изтощават и състаряват кожата. Затова се постарайте да осигурявате на тялото си качествен сън, намалете ежедневния стрес чрез приятни хобита и се грижете за здравето си.

Грижа за кожата

В съвременни условия има толкова много начини, по които можем да се грижим за кожата си. Всички те са само в помощ срещу стареенето, така че няма логика да не се възползваме от тях. Ето и няколко ефективни методи, чрез които да се грижите за лицето си:

  • Почиствайте лицето сутрин и вечер, за да премахнете насъбралите се замърсявания.
  • Нанасяйте хидратиращи кремове и друга козметика против бръчки. Продуктите с колаген са едно от най-доброто средство срещу бръчките.
  • Редовните процедури с уред за радиочестотен лифтинг или HIFU апарат, значително ще забавят появата на нови бръчки и ще изчистят старите. Като цяло, ако включите козметични процедури в грижата за вашата кожа, определено ще постигнете задоволителен резултат – изчистена, еластична и подмладена кожа.
  • Фотоподмладяването също е ефективна антиейдж процедура, с която ще забавите стареенето. При този метод чрез светлинна пулсова светлина (IPL) се стимулира производството на колаген.

Диета

Въпреки че има редица здравословни диети, които подобряват фигурата и общото ни здравословно състояние, има и такива, които изтощават и сбръчкват кожата ни. Затова е важно да спазваме балансирана диета, за да осигуряваме на организма си нужните вещества и енергия. Ако не сте сигурни каква диета да спазвате, най-добре е да се посъветвате с диетолог, според индивидуалните ви нужди.

Слънце

Прекомерното излагане на слънце е вредно за кожата и причинява стареене. Дори и в по-студените месеци, слънцето може да бъде силно, затова придобийте навика да ползвате слънцезащитна козметика, за да предпазите кожата си.

Това са само част от препоръките как да се предпазим от бръчки, но са едни от най-важните за красотата и свежестта на кожата ни. Ако се научите да ги прилагате в ежедневието си, ще запазите не само младежкия си вид за по-дълго време, но и ще се радвате на добро здраве.

Прочетете още: Целулитът – защо се получава и как да го лекуваме