Как да изберем и използваме фотоепилатор?

как да изберем и използваме фотоепилатор

Всички ние имаме различни предпочитания, що се отнася до обезкосмяването – от най-традиционните методи до по-иновативните решения, които се предлагат на пазара. В тази статия няма да говорим за плюсове и минуси на всеки отделен метод, а ще ви помогнем да изберете най-подходящия фотоепилатор за вас и ще ви научим как да го използвате.

Как да изберем фотоепилатор?

На пазара се предлага голямо разнообразие от козметични уреди, които са подходящи и за домашна грижа и са на приемлива цена за потребителя. Една част от купувачите набляга на външния вид на устройството, докато другата търси повече определени характеристики и функционалности.

Нашият съвет е да изберете устройство, което освен фотоепилация, притежава и други режими, които биха ви били от полза – фотоподмладяване, третиране на бръчки, акне и други кожни проблеми. Да, прекрасно е, че съществуват такива уреди!

Търсете уред, който има включени приставки за различните зони, за да ви е максимално удобно по време на процедурите. С напредване на технологиите постоянно се появяват нови апарати, с по-добри характеристики и експлоатационен живот, който зависи от честотата на използване и грижата за уреда.

Със закупуването на фотоепилатор ще си спестите средства и време за безумно скъпи процедури по естетични центрове, което си е едно от основните предимства на козметичните уреди за домашна грижа за кожата.

резултати след фотоепилация

Как се използва фотоепилатор?

Използването на фотоепилатор е изключително лесно, но си дайте време, за да се запознаете с уреда, който сте закупили и неговите индивидуални характеристики. Често фотоепилацията се свързва с търпение, защото резултатите не се забелязват на момента, така че подходете с разбиране към тази технология.

Обръснете зоната

Преди да започнете работа с уреда, обръснете окосмяването на зоната, която искате да третирате. Въздържайте се от кола маска, епилатори и пинсети, защото в такъв случай фотоепилацията няма да е ефективна.

Изберете степен за светлинна интензивност

Обикновено фотоепилаторите имат няколко степени на светлинна интензивност. Изберете тази, която е подходяща за Вашата кожа (уверете се, че сте се запознали с упътването на вашия уред).

Направете тест за поносимост

Типовете кожа налагат необходимостта да тестваме различните уреди и козметика, които имат пряк допир с нашата кожа. Съветваме ви да направите тест на малък участък, за да проверите за непоносимост или алергични реакции. Не забравяйте, че всеки човек е с различна чувствителност.

Започнете работа върху избраната зона

Движете внимателно фотоепилатора по избраната зона, като осигурите плътен контакт с кожата. Не повтаряйте едно и също място по няколко пъти, за да не предизвикате зачервявания и раздразнения.

Нанесете успокояващ крем

След като приключите с фотоепилирането, нанесете успокояваща и хидратираща козметика върху третираната зона. Избягвайте директен контакт със слънчева светлина и нанасяйте слънцезащитен продукт с висок фактор.

Преди да изпълните тези стъпки, прочетете внимателно упътването на ползвания уред и вземете предвид неговите препоръки.

крака след фотоепилация

График на процедурите с фотоепилатор

Фотоепилацията е един от методите, при които трябва да се следва стриктен график, за да е възможно постигането на максимални резултати. В началото е необходимо по-честото третиране, което с времето намалява, до достигане на процедура веднъж месечно.

Ако сте от нетърпеливите и желаете по-бързи резултати, ви съветваме да се насочите към един от другите методи на обезкосмяване. Но ако успеете да бъдете постоянни, ще се наслаждавате дългосрочно на гладка кожа, с трайно намалено окосмяване.

Преди да пристъпите към разузнаването на фотоепилацията, не се колебайте да се консултирате с медицинско лице, особено ако имате сериозни здравословни проблеми или притеснения. Не забравяйте, че преди всичко е най-важно да се грижим за здравето си!

Надяваме се, че с нашата статия сме ви помогнали да си представите бегло процеса на фотоепилация и вече се чувствате по-уверени да тествате в домашна среда. Не е страшно, не боли и да, накрая ще има резултати!

До скоро!

Вижте още: Хайфу процедура за перфектна кожа