Грижа за лицето в ежедневието

грижа за лицето в ежедневието

Правилната грижа за лицето е основа за забавяне на стареенето и справяне с кожните несъвършенства. Но какво е нужно да правим, за да осигурим най-добрата грижа?

Днес ще ви споделим няколко простички правила, които да прилагате в своето ежедневие, за да имате еластична и изчистена кожа по всяко време. Следвайте ги и определено ще забележите разлика!

1. Тип на кожата

Преди да преминем към закупуването на козметика и извършването на почистващи и разкрасителни процедури, трябва да сме наясно с типа на нашата кожа. Отделните типове се третират по различен начин и е необходим индивидуален подход към тях. Ако не сте напълно сигурни каква точно е кожата ви, консултирайте се с вашия дерматолог или козметик, който ще ви даде и ценни съвети за ежедневна и специфична грижа.

2. Ежедневно почистване

Това е задължителната стъпка, която запазва младостта и еластичността на кожата ни. Важи за всички типове и е добре да се извършва сутрин и вечер. След като измиете лицето си, използвайте почистващ продукт според личните си предпочитания и нужди, като така ще премахнете остатъците от грим, прах и други замърсявания. Редовното почистване намалява появата на пъпки, разширени пори и спомага за общо освежаване на лицето.

3. Специална грижа

В зависимост от нуждите, които кожата на лицето ви има, може да добавяте и козметика по ваш вкус, която ще помогне за справяне с проблемните бръчки, отпусната кожа, акне, розацея или редица други кожни проблеми.

За още по-добри резултати, използвайте и козметичен уред, който ще вкара продукта максимално в кожата. Изберете един от следните уреди на Karlton Electronics за тази цел: https://karltonelectronics.com/ems-cryo/ и https://karltonelectronics.com/rf/ . И двата уреда гарантират перфектно изчистена кожа и са подходящи за ежедневна употреба.

4. Защита от слънцето

В горещите дни от годината добавяйте и слънцезащитен продукт към вашия ежедневен ритуал, за да защитите максимално кожата си. Ултравиолетовите лъчи са основният виновник за т.нар „фотостареене“ на кожата и  причиняват множество кожни и здравословни проблеми. За да избегнете това, просто свикнете да използвате SPF продукти, които ще ви защитят максимално от слънцето.

грижа за кожата от слънцето

5. Кожата под очите

Зоната около очите е много деликатна и е нужно да й се обърне специално внимание. Колкото по-рано започнете да се грижите за нея, толикова по-добре. Третирайте я с подхранващи кремове или серуми, за да забавите отпускането и стареенето.

6. Пилинг и маски за лице

Правете пилинг или маска за лице веднъж седмично, за да премахнете мъртвите клетки и да подобрите кръвообращението.  На пазара се предлагат безброй видове маски, така че без проблем ще намерите най-подходящата за вашата кожа. Наблягайте на по-натурални и щадящи кожата продукти, защото прекалено агресивната козметика може да ви навреди в краткосрочен и дългосрочен план.

маска за лице

7. Общо здравословно състояние и хидратация

Не забравяйте, че не на последно място стои и общата грижа за здравето, която полагаме. Старайте се да се храните здравословно, приемайте достатъчно количество вода на ден, тренирайте и осигурявайте нужната почивка на тялото си. Всеизвестен факт е, че стресът е една от основните причини за преждевременно остаряване на кожата и възникване на здравословни проблеми.

Това бяха нашите съвети, които да прилагате в ежедневието за пълноценна грижа за лицето. Всяка кожа изисква специфично третиране, но съществуват общоприети решения, които са валидни за всеки един от нас и можем да се възползваме от тях. Грижете се за своята кожа и тя със сигурност ще ви се отблагодари!

Прочетете още: Криотерапия за лице и тяло – “терапия със студ”