Kак да стегнем отпуснатата кожа?

Отпускането на кожата на лицето и тялото е често срещан проблем, който може да възникне по ред причини – естествено стареене, раждане, рязко сваляне на килограми, неправилен начин на живот, лоша диета, генетични фактори, често излагане на слънце и други.

За съжаление, нито един от нас не е застрахован и затова е важно да знаем как правилно да се грижим за своята кожа и какво е препоръчително да предприемем, с цел максимално предотвратяване на отпускането.

В тази статия ще разгледаме какво представлява отпуснатата кожа, както и защо да приложим едни от най-резултатните методи, които доказано помагат за нейното стягане и поддържане на здраво и оформено тяло.

Защо кожата се отпуска?

С напредването на възрастта кожата губи своята еластичност, поради намаления синтез на колаген и еластин – протеините, които поддържат кожата еластична и стегната.

Както споменахме по-горе, има и други фактори, които могат да причинят нейното отпускане, затова и процентът на засегнати хора, които не са в напреднала възраст, също е голям. Най-често отпускането се забелязва на лицето, шията, горната част на ръцете, зоните около корема, бедрата и седалището.

Какво е препоръчително да спазваме, за да поддържаме зоните на лицето и тялото си стегнати и еластични? Ето как да стегнем отпуснатата кожа:

Спазване на здравословна диета

Няма как да не започнем с най-основния фактор, от който зависи всякакво последващо усилие да стегнем кожата си. Правилното и балансирано хранене е от определящо значение за общото ни здравословно състояние и красотата на нашата кожа. Важността да приемаме повече протеини, плодове, зеленчуци и течности не трябва да се подценява, а избягването на вредната храна е само от помощ за постигане на по-бързи и дълготрайни резултати.

Процедури с радиочестотен лифтинг

Какво е радиочестотен лифтинг? Той се е доказал като една от най-ефикасните разкрасителни процедури срещу отпуснатата кожа, а и не само. Неговите предимства са, че няма болка по време на терапиите, нужда от възстановителен период и може да се прилага по всяко време от годината. От този метод може да се възползват както млади хора, така и такива в по-напреднала възраст.

процедури с радиочестотен лифтинг

При радиочестотния лифтинг се генерира висока температура, която прониква в дермата. По този начин се стимулират възобновителните процеси и се образуват нови еластинови и колагенови нишки. Кръвообращението се подобрява, а кожата става по-еластична и стегната. Ако изберете тази процедура за справяне с отпусната кожа, определено няма да съжалявате! Изберете нашия уред за радиочестотен лифтинг Karlton Electronics и постигнете завидни резултати в домашни условия или за своите клиенти.

HIFU терапии за стягане и подхранване

HIFU e най-ефикасната технология срещу отпуснатата кожа, създадена до момента. При тази процедура високоинтензивни ултразвукови импулси проникват в най-дълбоките слоеве на кожата, достигайки до SMAS слоя (слоя, покриващ мускулите). Стимулира се производството на нов колаген, а в рамките на 6 месеца се възобновява и целият SMAS слой. До момента това не може да се постигне с друг вид разкрасителна процедура.

Хайфу лифтинг терапиите са не само високоефективни, но и даващи дългосрочни резултати. Подходящи са предимно за хора в по-напреднала възраст и може да се прилагат върху всички типове кожа.

хайфу терапии

Редовни тренировки

Тренировките ускоряват метаболизма, подобряват тонуса ни и спомагат са стягането на отпуснатата кожа. Силовите тренировки, в комбинация с гимнастиката, са чудесен начин за оформяне на проблемните зони по тялото. А най-хубавото е, че ако ни липсва време за посещение на фитнес, можем да тренираме вкъщи. Положените усилия със сигурност ще се възнаградят!

Това бяха нашите съвети за поддържане на стегната кожа и првенция срещу отпускането. Те несъмнено ще ви помогнат да подобрите нейното състояние и еластичност. Бъдете здрави и красиви!

Прочетете още: Какво е кавитация и защо е ефективна